Een dakkapel (laten) plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen komt er genoeg bij kijken. Dit is nóg meer het geval wanneer je overweegt zelf aan de slag te gaan. Het zelf plaatsen van een dakkapel is een uitdaging, maar voor een ervaring doe-het-zelver geen onmogelijke opgave. Wel vraagt het om de nodige voorbereiding en kennis. Daarnaast is het mogelijk om een deel van de productie uit te besteden of alles door een aannemer te laten doen. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje en helpen je beslissen: hoe ga jij je dakkapel aanpakken?

Wat komt er kijken bij het zelf plaatsen van een dakkapel?

Het is een mooie uitdaging: zelf een dakkapel maken. Toch bezorg je jezelf behoorlijk wat werk en moet je hier niet te licht mee omspringen. Het kost namelijk de nodige voorbereiding. Zo moet je nadenken over afmetingen, materiaalsoort en afwerking en gaat hier waarschijnlijk het nodige voorwerk in zitten. Het is daarom verstandig om je van tevoren goed te verdiepen in het zelf maken van een dakkapel. Daarnaast is het mogelijk om een deel van het werk uit te besteden. Kies er bijvoorbeeld voor om de ruwbouw en het waterdicht maken uit te besteden en het timmerwerk aan de binnenzijde zelf te doen.

Volledig uitbesteden: de voordelen op een rijtje gezet

Wil je het liever volledig uitbesteden? Dit gaat uiteraard gemoeid met een hogere prijs. Toch zitten hier een aantal voordelen aan. Zo heb je minder lang te maken met de rotzooi die een (kleine) verbouwing met zich meebrengt, zeker wanneer je voor een prefab dakkapel kiest. Daarnaast kun je ervan op aan dat het werk goed gebeurd en wordt al het voor- en denkwerk van je overgenomen. Bepaalde, belangrijke keuzes worden aan je voorgelegd en de rest neemt de aannemer op zich. Een dakkapel plaatsen was nog nooit zo simpel!