De investering van een dakkapel: wat kun je verwachten?

dakkapel investeringEen dakkapel laten plaatsen is een echte aanwinst voor je huis. Natuurlijk vraagt het om een investering en is dit voor de één gemakkelijker op te hoesten dan de ander. Toch zijn er manieren waarop je de voordelen van een dakkapel naar je huis kunt halen en tegelijkertijd de prijs ervan kunt beïnvloeden. Wij zetten ze voor je op een rijtje zodat jij een overwogen beslissing kunt nemen: is een dakkapel iets voor jouw huis en wegen de voor- en nadelen tegen elkaar op?

De voordelen van een dakkapel op een rijtje gezet

De voordelen van een dakkapel zijn waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar we zetten ze toch voor je op een rijtje. Een muffe zolderruimte wordt een licht en ruim vertrek. Niet alleen knapt die ene ruimte enorm op, ook creëer je een extra kamer waar je met volle teugen van kunt genieten. Een dakkapel is daarmee een echte investering voor de lange termijn. Niet in de laatste plaats omdat het de waarde van je huis verhoogd en je hier profijt van hebt wanneer je je woning wilt verkopen. Zo investeer je op veilige wijze in de toekomst. Het zal de waarde van je huis nooit verminderen.

De investering die het van je vraagt

Het nadeel van een dakkapel is de investering die je doet en die niet voor iedereen is weggelegd. Toch zijn er manieren om deze investering te beïnvloeden en het kostenplaatje iets positiever uit te laten vallen. Zo is de materiaalkeuze van invloed op de prijs en betaal je voor hout, kunststof of polyester een andere prijs. Daarnaast kun je voor een dakkapel van maatwerk gaan, maar is ook prefab een prima en bovendien goedkopere keuze. Ten slotte zijn de afmetingen van belang. Ga je voor een dakkapel van drie meter of juist voor één van zeven? Dit bepaalt mede het kostenplaatje.